Stephan Wilson på Vansbrosimningen 2017.

Höjdpunkter från Vansbrosimningen 2017

Skriven av Vansbrosimningen

Året går mot sitt slut och det är dags att titta tillbaka på det som varit. Här kommer några höjdpunkter från simmarhelgen 2017!

På fredagen gick Vansbro Vattenprovet av stapeln, 200 metersloppet där drygt 100 barn och vuxna provade sin simkunnighet i öppet vatten. De som klarade loppet fick motta Svenska Simförbundets simmärke Vattenprovet för öppet vatten. 

Minns ni Mattias Forsberg som gjorde En Svensk Klassiker på ett dygn? Här hade han precis simmat 3km och skulle sätta på sig rullskidorna och rulla till Borlänge! 

Och sen har vi Bingo Rimér som tyckte att lokalbefolkningen i Vansbro skulle börja sticka badmössor så att man skulle se skillnad på deltagarna, vad sägs om den affärsidén? 

 

Lördagen bjöd på stora och lilla Vansbrosimningen med ett nytt rekord i herrklassen i det stora loppet. 

Under lördagen träffade vi på Erik Fellman som simmade Vansbrosimningen hela tre (!!!) gånger samma dag! Detta gjorde han till förmån för Cancerfonden. 

Skidkungen Johan Olsson gjorde andra delmomentet i sin jakt på En Svensk Klassiker, här berättar han om sin upplevelse av loppet. 

Anette Carlsson är den nu ännu levande personen som simmat flest Vansbrosimningar, i somras gjorde hon sitt 46:e lopp!

På söndagen arrangerades de tre enkilometersloppen, Vansbro Kortsim, Vansbro Ungdomssim och Vansbro Tjejsim. I Vansbro Tjejsim var det tvåfaldige Vansbrosimningsvinnaren Ellen Olsson som tog hem segern och den blodigaste fighten hade hon faktiskt med bryggan. 

Stort tack för i år!


Dela


Kategorier