Några tips på vägen

Skriven av Åsa Annerstedt Åsa Annerstedt,Vansbrosimningen | 0 kommentarer

Vansbrosimningen 2017

 

Tänk att det snart har gått ett helt år sedan Vansbrosimningen och Vansbroveckan. Detta år är min start i Vansbrosimningen högs oklar pga en fotoperation och att jag inte tränat speciellt mycket, detta gör att jag uppskattar 2016 väldigt mycket. På söndagen den 25 juni kommer jag simma Runn Open Water och efter det kommer jag se hur jag ligger till och hur det känns i formen. Jag är en av de människor som har väldigt svårt att ”tävla” utan att tävla, speciellt om det är i triathlon men även i simning. Jag vill vara väl förberedd och ge min själv en chans att lyckas med mina målsättningar.

Men det är inte det jag skall skriva om. Jag tänkte kortfattat gå igenom tävlingsdagen, spelar inte så stor roll om man tävlar i halvsim, kortsim, Vansbrosimningen eller tjejsimmet, för man kommer alltid ha lite nerver och puls. När man beger sig till lilla sommarstaden Vansbro skall man ha god tid på sig så man hinner njuta av resan till loppet och även platsen. Kom i god tid och följ parkeringsvakternas och funktionärernas anvisningar. Parkera bilen och promenera till tävlingsområdet, ha med startbeviset och strosa lite på platsen.

Gå sedan till starten i god tid, det tar lite tid att promenera, men ta detta som en del av uppvärmningen. Ta med ombyte och påsen som arrangören tillhandahåller. Jag har alltid gjort det och mina kläder har alltid varit vid målet när jag kommer dit, helt fantastiskt system som alla klassikerlopp kör. Det är även skönt för vänner och familj att slippa bära på överdragskläderna och ombyte. När man tråcklat på sig våtdräkten, kört på sig sportslick eller vaselin vid nacke och eventuellt knäveck om man kör med korta ben (vid bröstsim) så skall man försöka att få doppa sig innan start. Detta gör att chocken av det kalla vattnet kan tas innan start! Kolla så simglasögonen inte läcker in, en del kommer imma, man kan tvätta med lite diskmedel eller tandkräm morgonen innan start då immar glasögonen mindre. Är glasögonen väldigt nya så skall de inte imma!

Använd neoprenhuva eller head-band om man vill, hoppas ni har provat det innan! Man kan även köra med dubbla badmössor, kom bara ihåg att rätt badmössa sitter ytterst! Har man lätt för yrsel så ha öronproppar, det kan hjälpa.

När starten går tar man det lugnt, det är alltid trångt de första 200 metrarna och om alla tar det lugnt så blir simningen behagligare! I mina ögon finns det bara ett fåtal som får hetsa och det är dom som har chansen på 50 000kr! Tänk på varandra och att ni faktiskt skall minnas detta som något roligt! Det skall inte vara panikartat och en överlevnadskamp!

Stanna till och drick sportdryck om det behövs och tänk på att loppet är långt. Det skall ta lite tid!

Vid målet skall man känna sig nöjd och glad, men får sin medalj och går till duschtältet. Det kommer vara massa människor runt omkring som delar upplevelsen, så passa på att prata lite med varandra! Det sociala är väldigt trevligt. Bakom duschtälten ligger påsarna med överdragskläderna, sedan skall man hitta vännerna, kanske äta lite och njuta av dagen/kvällen. Vill man gå ifrån tävlingsområdet och ta en fika så tipsar jag om Vansbro Konditori & Bageri.

Med det önskar jag er en trevlig Vansbroupplevelse! Lycka till!

 

 


DelaKommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *