fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Bli en bättre simmare…

… på nio veckor med Glen Christiansens träningsprogram. Glen, som är en av Sveriges mest välmeriterade simtränare, har utvecklat träningsprogram för både nybörjaren och den mer erfarna simmaren, enligt modellen ”Nio veckor till framgång”. Metoden gör träningen mer effektiv, alla träningspass är nio veckor långa och innehåller tre olika veckopass.

Hur skulle du beskriva din träningsfilosofi?

– Simning är teknik, känsla och rytm. Lägg till kondition och styrka och du når framgång. Därför bör man lägga ner mycket tid i vattnet inledningsvis. Teknik är viktigt, men parallellt måste du bygga upp sim-specifik kondition, sim-specifik styrka, vattenkänsla och rytm. Du kommer helt enkelt hålla tekniken längre om du samtidigt bygger upp styrka och kondition, menar Glen.

”Min passion är människor, simning och resa. Jag lever min dröm, en dröm som jag gärna delar med mig av.”

Träningsresor

Foto: Swimming without borders

Stora delar av året spenderas utomlands i samband med lägerverksamhet.

– Min passion är människor, simning och resa. Jag lever min dröm, en dröm som jag gärna delar med mig av, berättar Glen.

Träningsprogrammet för nybörjare är nio veckor långt och är indelat i tre cykler. Programmet innehåller tre olika veckopass, ett vardera med fokus på kondition, fart och teknik.

– Du klarar allt bara du bestämmer dig, tränar målmedvetet, inte ger upp och framförallt, tror på dig själv, avslutar Glen.

Träningsprogrammen kan du läsa om här på vår hemsida, se länk nedan.


Läs mer

[wp-svg-icons icon=”calendar” wrap=”i”] Träningsprogram

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Tidigare: träningsresor