fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Bara några dagar kvar…

Inte långt kvar

Jag har försökt förbereda mig så gott jag kunnat. 116 mil är cyklade varav några långpass om 8-10 mil. Borde kanske fått in ett ännu längre pass – men med familjelogistiken har det inte varit möjligt. Ett sista träningspass är inplanerat på onsdag (jo –numera är det tydligen så jag firar min födelsedag). Det hade jag inte gissat för ett år sedan. Då hade jag i och för sig inte heller gissat på att jag skulle ägna en fredagkväll åt att byta däck och slangar på cykeln. Men det gjorde jag för att allt ska vara nytt och fräscht även om däcken säkert skulle klara 100 mil till eller så. I lördags var jag ute på sista långturen och måste någonstans ha kört på något för väl hemma igen upptäcktes en stor reva i bakdäcket. Så på söndagen blev det till att åka och handla nytt däck – och byta igen.
Cykeltvätt

Efter lördagens tur som bjöd på lite regn passade jag också på att tvätta rent cykeln. Barnen var ute i trädgården och givetvis ville inte dottern vara sämre så hon tvättade noga sin cykel, välte den på sidan precis som mamma och gick loss med vattenslangen.

Outfiten inför helgen är klar. Har dock bara en regnjacka och inga andra regnkläder så jag hoppas på en regnfri dag. I övrigt kan jag bara konstatera att det är en himla tur att jag har vänner och en mamma som cyklar som varit snälla och lånat ut diverse kläder för det är mycket som behövs. Byxor, tröja, armvärmare, benvärmare, handskar, väst, vindtät jacka… Förra veckan investerade vi även i nya hjälmar – jag som är lite av en orolig själ tycker det känns bra att känna att man gjort vad man kunnat på säkerhetsfronten i alla fall.

Outfit

På torsdag blir det roadtrip till Motala för att hämta ut nummerlapparna. Lite onödigt att åka fram och tillbaka men vi vill inte behöva hämta ut de en timme innan start eftersom vi tänkt få så mycket sömn som möjligt innan vi blir skjutsade till starten.

Kommande vecka är planen att vila, äta ordentligt, gå och lägga sig i tid och bara hoppas att vi håller oss friska och att vädret sköter sig någorlunda. Att lägga sig i tid kan bli den största utmaningen.

30 mil är långt. Jag hade nog inte riktigt funderat på hur långt det var förut.

Men en utmaning i taget. Försöker att inte tänka för mycket på kommande Vansbro och faktumet att det bara är 3 veckor mellan loppen… samt det faktum att det för nuvarande 10,1 grader i vattnet…

 
Elin Bornvall