fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Att välja våtdräkt

Det finns våtdräkter i ett flertal olika modeller och prisklasser – välj den som passar din plånbok och din ambition med simningen. Kom ihåg att du bör träna med våtdräkten innan du simmar Vansbrosimningen! Det finns inget krav att använda våtdräkt, men våtdräkten behåller värmen bättre och ger extra flytkraft. För träning i bassäng eller om temperaturen utomhus tillåter kan du med fördel använda en vanlig baddräkt/badbyxa. Badkläder är också skönt att ha under våtdräkten. Tänk på att det är viktigt att prova dräkten innan start i något lopp i Öppet Vatten!

TYR_SverigeKöpa våtdräkt

Ett generellt tips är att utgå från vilket simsätt du tänker simma mest. En lång dräkt lämpar sig bättre om du tänker simma crawl och en kortärmad om du simmar bröstsim. Det finns även kombidräkter, som passar för att växla simsätt. Våtdräkter är tajta, för att inte släppa in för mycket vatten, men återigen – det är viktigt att prova innan, så att du vet att dräkten passar och inte är för tajt över bröst och hals.

Vi samarbetar med TYR Sverige och deras våtdräkter kan beställas via TYRs webbshop.

[wp-svg-icons icon=”arrow-right-2″ wrap=”i”] TYR
[wp-svg-icons icon=”arrow-right-2″ wrap=”i”] Team Sportia Online (Vansbrosimningen certifierad butik)
[wp-svg-icons icon=”arrow-right-2″ wrap=”i”] W-Dyk (Vansbrosimningen certifierad butik)


Team SportiabutikHyra våtdräkt

Det går att hyra våtdräkt med upphämtning på plats i Vansbro. Vi samarbetar med Team Sportia och simbutiken W-Dyk som båda erbjuder uthyrning på plats. Observera, att du behöver boka din dräkt i tid!

[wp-svg-icons icon=”arrow-right-2″ wrap=”i”] Team Sportia Online
[wp-svg-icons icon=”arrow-right-2″ wrap=”i”] W-Dyk 


Simglasögon_TYRLäs mer

[wp-svg-icons icon=”arrow-right-2″ wrap=”i”] Utrustning för träning och tävling
[wp-svg-icons icon=”arrow-right-2″ wrap=”i”] Utrustning för träning