fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Årets kranskulla och kransmas utsedda!

Sandra Danielsson och Erik Granberg har utsetts till Vansbrosimningens kranskulla och kransmas.

– Det är ett prestigefyllt uppdrag och vi anser att både Sandra och Erik är mycket goda ambassadörer för rollen, säger Jan Palander, generalsekreterare vid Vansbrosimningen.

Sandra Danielsson, 21 år, blir den 58:e kranskullan i ordningen och är engagerad som styrelseledamot och assisterande tränare för damlaget i Vansbro AIK Fotboll. Hon är också grundare av Vansbro AIK Ishockeys damlag, tillika lagkapten, damlagsansvarig och ledare. Erik Granberg, 21 år, som blir den 24:e kransmasen i ordningen, spelar i Vansbro AIK Fotboll och är tränare för ett flicklag tillsammans med Ellen Jansson, som för övrigt var kranskulla år 2014.

Vansbrosimningen

Sandra Danielsson

Sandra Danielsson

Sandra Danielsson är styrelseledamot och assisterande tränare för damlaget i Vansbro AIK Fotboll. Hon är också grundare av Vansbro AIK Ishockeys damlag, samt lagkapten, damlagsansvarig och ledare i klubben. 

Hur känns det att bli vald till kranskulla?
– Det är en ära. Det är en fin titel som tyder på att man gjort något bra.

Vilka är dina bästa egenskaper?
– Jag är en glad person som har ett driv att göra skillnad. Men min bästa egenskap är nog att jag är en ödmjuk ledare.

Vad ser du mest fram emot under Vansbroveckan?
– Det är roligt när det händer något utöver det vanliga i lilla Vansbro, det kommer hit mycket människor och man blir glad när det är livat på orten.

Har du något speciellt minne från Vansbrosimningen?
– Jag minns så väl när jag jobbade på Restaurang Saltvik och en av bröderna Herrey och Emma Igelström kom in, jag kunde inte placera dem först men sedan slog det mig ju vilka det var! Det är ofta kändisar här under Vansbrosimningen och det är lite roligt.

Vilket är ditt största idrottsminne?
– Jag kan inte bara välja ett minne då jag hunnit med så otroligt mycket under min korta tid inom sportens värld!

Minne 1: ”Mitt största idrottsminne kommer från vinterns ishockeysäsong. När vi hade en officiell insamling till Cancerfonden till minne av vår bortgångne tränare, som var en nära väns pappa och en otrolig människa. Jag som lagkapten höll ett minnestal för stående publik och fick äran att spela tillsammans med hans dotter denna match. Jag tillsammans med mitt lag samlade in 25 254 kr till förmån för Cancerfonden. Detta kan vara det största jag någonsin gjort. Finns ingen vinst i någon match som slår högre än det här ögonblicket”.

Minne 2: ”Avtackning för min fotbollskarriär med stående ovationer på klubbens 95 års jubileum. Ovetandes om vad tjejerna hade planerat så klev två tuffa tjejer upp på scenen inför hela klubbens ledare, spelare, sponsorer och övriga medlemmar med gråten i halsen. Först då förstod jag vad det handlade om, de hade skrivit ihop ett tal som rörde mig till tårar och många andra i lokalen. Jag avtackades 20 år gammal för allt jag gjort på fotbollsplanen då mina fem knäoperationer sätter stopp för fortsatt spel i framtiden. Under jubel och stående ovationer tackades jag av och välkomnades som assisterande tränare i damlaget istället!”

Aktuell som: kranskulla nr 58
Gör:
Studerar vid Högskolan Dalarna på grundlärarprogrammet åk 4-6 och jobbar som personlig assistent samt vårdbiträde.
Bor: Vansbro
Ålder: 21
Fritidsintressen: Ishockey, fotboll, jakt och musik
Motto: ”Livet är alldeles för kort för något annat än framtiden”.


Vansbrosimningen

Erik Granberg

Erik Granberg

Erik spelar i klubben och är tränare för ett flicklag tillsammans med den tidigare kranskullan Ellen Jansson.

Hur känns det att bli vald till kransmas/kranskulla?
– Jag känner mig ärad att få vara kransmas för Vansbrosimningen. Det är extra roligt att få göra detta tillsammans med Sandra eftersom vi har gjort mycket annat tillsammans.

Vilka är dina bästa egenskaper?
– Jag skulle själv vilja säga att jag tar dagen som den kommer. Stressar inte upp mig i onödan och är glad 24 timmar om dygnet. 

Vad ser du mest fram emot under Vansbroveckan?
– Det måste nog vara det fina vädret som det oftast brukar vara.

Har du något speciellt minne från Vansbrosimningen?
– Förra året fick jag prova en ”stå-upp-bräda”. Det var riktigt roligt.

Vilket är ditt största idrottsminne?
– Första matchen jag såg live i Liverpool. Det var en sjuk känsla av samhörighet och en stämning som jag aldrig har varit med om. Ett plus var att Liverpool vann med 5-1.


Aktuell som:
kransmas nr 24
Gör: Elevassistent och fritidspedagog
Bor: Vansbro
Ålder: 21
Fritidsintressen: Fotboll
Motto: ”Det blir som det blir”.