fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Årets Funktionär utsedda

Vansbrosimningens funktionärspris 2014 tilldelas Lena Nilsson, Äppelbo AIK och Maud Nilsson, Vansbro AIK Skidklubb. Båda är riktiga eldsjälar och har varit med och hjälpt till med evenemanget över 30 år. Priset ”Årets Funktionär” instiftades 2013 och delas ut till två funktionärer som förtjänar att lyftas fram och hyllas för deras engagemang och osjälviska arbete kopplat till evenemanget.

– Många jägare planerar sitt år efter älgjakten – för mig är det före och efter Vansbrosimningen som gäller! Sa Maud Nilsson i en intervju tidigare i år till magasinet Simma Vansbro och sammanfattar på ett bra sätt hennes engagemang för Vansbrosimningen.

Lena och Maud uppmärksammades och mottog diplom på den årliga Funktionärsfesten som hölls i helgen. Funktionärsföreningarna har under hösten haft möjlighet att nominera funktionärer till priset. Förutom ära och diplom, får Lena och Maud var sin biljett till Idrottsgalan i Globen, som går av stapeln 19 januari i början på nästa år.

Motiveringar

”Lena Nilsson, har lång erfarenhet av Vansbrosimningen, både som aktiv simmare med 35 genomförda sim och som funktionär.
Med det som bakgrund kan Lena svara på de flesta av simmarna och besökarnas frågor. Hon är en förebild för Vansbrosimningen och ger fin PR för Vansbro kommun.”

””Med sitt engagemang och drivkraft personifierar Maud Nilsson en äkta eldsjäl. I 30 års tid har hon hjälpt till med stort och smått, allt från förberedelser till genomförande under pågående evenemang och därmed en viktig kugge i funktionärsstaben .”

Tidigare pristagare

Mattias Albinsson och Lars Elovsson, 2013.

Läs mer

Artikel om Lena Nilsson i Dalarnas Tidningar: Vansbros mesta simmerska

Artikel om Maud Nilsson i Simma Vansbro: SimmaVansbro 30 år som eldsjäl!