fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Året med Vansbrosimningen

Januari

VansbrosimningenUt med det gamla, in med det nya

Det nya året inleddes med ett byte till en ny logotyp. Den uppdaterade logotypen är inspirerad av deltagarnas drivkraft, naturen som ramar in evenemanget och den tidigare logotypen med lagerkransen, simmaren och de blågula färgerna.

Läs mer


Frimärke

Vansbrosimningen slog Zlatan!

Frimärket med Vansbrosimningens motiv blev framröstad till ”Årets Frimärke 2014” före motiv med Zlatan Ibrahimovic, Vasaloppet, Svenska flaggan och Lidingöloppet. På frimärket finns vinnaren av Vansbrosimningen 2005 – Erik Strand, triathleten Jonas Colting och simmaren Anders Olsson avbildade. Stilstudien av Anders ”Järnmannen” Olsson återges i stålgravyr.

Läs mer


Februari

Vansbro SwimrunNy tävling!

I februari presenterade vi Vansbroveckans senaste tillskott, nämligen Vansbro Swimrun. Tävlingen passar utmärkt för arbetskamraterna eller kompisgänget som vill prova på och mäta sina krafter i löpning och simning, antingen i par eller som stafettlag.

Läs mer


Mars

Inspiratör blev ambassadör

Från frimärke till ambassadör. Så blev det för Anders Olsson, paralympics-simmare, flerfaldig medaljör och inspiratör. Anders presenterades som Vansbrosimningens första ambassadör 2015 i samband med en bejublad föreläsning i Vansbro.

Läs mer


Anders OlssonApril

Parasim på programmet

För första gången arrangerades en tävlingsklass för parasimmare i sommarens Vansbrosimningen. Vansbrosimningen Parasim är en öppen klass för alla simmare med funktionshinder i en dam- respektive herrklass.

Läs mer


Maj

Simma lugnt med Simma Vansbro

I maj damp deltagartidningen ”Simma Vansbro” ner i brevlådan, för alla som anmält sig tom 30 april vill säga. I Simma Vansbro finns reportage, tips och bra-att-veta inför start i något av våra lopp. För efteranmälda finns tidningen även att läsa direkt på vår hemsida, men se till att anmäla dig före första maj, så får du också ett exemplar hem!

Läs mer


Juni

Vansbrosimningen600 000 såg ”En klassiker”

Den svenska dokumentärserien ”En klassiker” visades i juni och följde deltagarna Richard Herrey, thaiboxningsmästaren Hamza Bougamza, Alexander Sandsten, trebarnsmamman Jessica Bengtsson och före detta landslagssimmaren Emma Igelströms kamp om att erövra En Svensk Klassiker under ett år. Närmare 600 000 såg avsnittet från Vansbro!

Läs mer


Årets kransmas & kranskulla

Isac Willman och Moa Olsson från Vansbro, fick det ärofyllda uppdraget att välkomna simmare i mål 2015. Både Willmans och Olssons är rutinerade på området. Kransmasen Isacs mormor, Anita Willman, var Vansbrosimningens allra första kranskulla 1956. Även Isacs mor och mostrar har haft rollen, likaså Moas mor och syster. Deltagarna var med andra ord i goda händer.

Läs mer


Juli

Vansbrosimningen
Historiska segrar!

Årets Vansbrosimning fick ett rafflande avgörande och efter målfotogranskning stod det klart att herrklassen fått två segrare, genom Anton Björck Teuscher, Simklubben S02 och Simon Wanna, Säffle Simsällskap. Elitklassen för damer dominerades totalt av fjolårssegrarinnan Ellen Olsson, Skåre Swim Club. Anders Olsson var först i parasimklassen herrar och Anna Philipson, Harnäs Skutskär Simsällskap, parasim damer.

Läs mer & video


Sveriges trevligaste triathlon får SM

Vansbroveckan hann knappt avslutas innan det stod klart att Vansbro och Dalregementets IF blir värd för SM i triathlon på medeldistans 2016 och 2017. SM-tävlingen som arrangeras inom ramen för Vansbro Triathlon kommer att äga rum den 2 juli nästa år.

– Vårt mål är att kunna utnämna oss som Sveriges trevligaste triathlontävling där både den som kommer hit för att ta SM-guld eller för att göra sin första triathlon ska känna sig riktig välkommen och behandlas som den vinnare de är, sa tävlingsledaren Clas Björling efter utnämnandet.

Läs mer


VansbrosimningenDansk dynamit i Vansbro

Nåväl, en dansk kronprins i alla fall. Kronprinsen av Danmark simmade Vansbrosimningen och hade ett krav, att intervjun efter målgång skulle utföras av barndomsidolen Gunde Svan. Well, som vi säger här, inget är omöjligt!

Läs mer


September

Simmat för Barncancerfonden

När det var färdigsimmat utomhus, flyttade vi in i simhallen och deltog i Barncancerfondens välgörenhetsim, ”Swim of Hope”. Klubbmedlemmar och vansbrobor simmade in 12 000 kronor under fyra timmar. Nils Gyllbäck, Vansbros egna långsimmare, visade återigen sin uthållighet och noterade nytt kommunrekord med nio kilometers simning på imponerande tiden 03.06.23 timmar!

Läs mer


VansbrosimningenOktober

Redo för en utmaning 2016?

Det nya Vansbrosimningsåret börjar 1 oktober i samma ögonblick som anmälan öppnar. Vansbroveckan 2-10 juli nästa år erbjuder lopp och tävlingar i öppet vatten, triathlon, swimrun och cykel. Hitta ditt lopp!

Läs mer


November

Följ vår bloggtrio

Följ bloggarna Anna Mellberg, Christoffer Hansson och Åsa Annerstedt på vansbrosimningen.se. Trion har olika bakgrunder, men alla delar passionen för hälsa, träning och välbefinnande. Varje månad får de också sällskap av en och annan gästbloggare.

Läs mer


StartbronDecember

Julklappstips!

”Nu du ska få kroppen trimma,
för till Vansbro du ska och simma!”

Ge bort en startplats i julklapp! Gör en anmälan och ladda ner ett gåvobevis med julrim och allt. Klappat och klart!

Läs mer


God Jul och god fortsättning!

Kansliet tar julledigt den 23 december och öppnar åter den 7 januari – redo för 2016-års utmaningar!