fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Ännu en tunnel avklarad!

mariana_tunnelrunDå har man avverkat ett tunnellopp. En så häftig upplevelse! Stor skillnad på det som avverkades för 10 år sedan från Globen. Denna gång utgick loppet från Värtahamnen. Allt som pågick under jord bör ha upplevts, för att förstå hur mäktigt detta lopp var. Musik, eldklot, UV-ljus, trumgrupp, fågelkvitter och så vinterdepån – med glögg och pepparkakor. Där snöade det och efter kanterna stod snöbeklädda granar. Hela upplevelsen var fantastisk.

Men var håller snön hus? Nu börjar man längta efter lite vitt på marken – inte bara dom få minihagel som singlar ner varannan dag. Att få ge sig ut i ett fint nydraget skidspår och njuta av tystnaden – det är livskvalité. En skonsam motionsform som inte är så slitsam för leder. Man anpassar fart och intensitet efter egen förmåga. Vi får hoppas på snö innan tomten kommer!

Jag har promenerat i skogen på helger. Får ofta återkommande ryggskott, enligt naprapaten är löpning och promenader i ojämn terräng väldigt bra. Orienterare har tydligen den bästa stabiliteten och styrkan i bålen. Hittade gula kantareller, och det så sent som 30 november, lite märkligt.

Passade på att ta lite höst/vinterbilder för att pigga upp sig när det var ljust för en gångs skull. Försöker att motivera mig till rörelse utomhus – trots gråmulenheten. En snabb promenad på lunchen är toppen.

medaljer

Våra förberedelser inför julen är klara – förutom skinkan och granen! Resonerar från år till år – kommer det snö innan jul, så ska jag ha tid att träna och inte ha en massa måsten inför julen ogjorda. Men de år jag lyckats bli klar tidigt så har snön kommit först i januari….

Men skyll nu inte på mig ifall snön kommer först nästa år.

 

 

 

Mariana_bloggbyline