fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Annie Thorén ny ambassadör!

Triathleten Annie Thorén är visserligen född och uppvuxen i Motala, men det finns starka band mellan henne och Vansbrosimningen.
– Jag har varit i Vansbro och tävlat så många år nu att det börjar kännas lite som ett extra hem. Dessutom är Vansbrosimningen med alla loppen en av mina absoluta favorithelger på året. Det känns fantastiskt bra och en ära att få uppdraget, säger Annie om ambassadörsskapet.

Annie Thorén är första triathleten som blir ambassadör för Vansbrosimningen. Rötterna har hon i simningen. Hon började med triathlon för att göra något annat än att bara simma och räkna kakel som hon själv uttrycker det. Att det fanns ett triathlon-gymnasium i Motala gjorde valet av gren enkelt. Trots att hon har över hundra resdagar varje år, är Motala fortfarande det Annie kallar hem. Sedan några månader tillbaka är hon triathlet på heltid med sikte på att nå världseliten.

– Jag satsar på långdistans, vilket betyder att jag gör Halvironman, samma distans som Vansbro Triathlon för övrigt, och även längre distanser. Vansbrosimningen passar mig som handen i handsken eftersom det handlar om rätt lång distans, menar hon.

Som en del i satsningen befinner sig Annie just nu på Mallorca för att träna, utvecklas och umgås med likasinnade till slutet av maj. Sommarens tävlingskalender är redan fulltecknad med olika tävlingar. Fokus är Vansbro Triathlon, som har SM-status i år. Ett annat mål är att försvara fjolårsvinsten från Vansbro Tjejsim.

Vansbrosimningen

Apropå Vansbro Tjejsim. För några veckor sedan slog Annie rekordet för Tjejklassikern. De fyra loppen Vansbro Tjejsim, Tjejvättern, Tjej Lidingö och Tjejvasan avverkades på tiden 5 timmar och 23 minuter och hon förbättrade därmed rekordet med 22 minuter.

– Jag gillar atmosfären runt tjejloppen, det är full fokus, men väldigt mycket skratt och hejarop! Det har varit väldigt roligt att ha som mål under hela året. Som sommaridrottare i Sverige har man ganska kort tävlingssäsong, men i och med längdskidåkningen har det varit lättare att hålla motivationen uppe för all slags träning. Jag är självklart väldigt stolt över rekordet och hoppas vi får ser fler tjejer som vill slå det framöver!

Simning i öppet vatten är speciellt, men för en som ska simma Vansbrosimningen för 10:e gången är budskapet glasklart.

– Börja träna i tid!

– Se till att du har en bra våtdräkt i rätt storlek och att du får några tusen meter i den innan starten i Vansbro. Kör du Vansbro för första gången skulle jag rekommendera dig att dra ihop ett kompisgäng för att simma ute i en sjö och kanske träna lite starter, det är oftast det som är det mest kritiska, är rådet från Annie.


Annie Thorén

Från: Motala
Ålder: 23 år
Gör: triathlet
Aktuell: ny rekordhållare i Tjejklassikern och ny ambassadör för Vansbrosimningen.

[wp-svg-icons icon=”arrow-right-2″ wrap=”i”] Annie Thorén


Ambassadörer

Vansbrosimningen utser ambassadörer som är en idrottsprofil från Vansbro kommun, aktiv inom simning/triathlon eller koppling till Vansbro i övrigt. Sedan tidigare är simmaren Anders Olsson ambassadör.