fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Anmäl dig till crawlkurs och utvecklas som simmare 

 

BloggFör snart ett år sedan anmälde jag mig till en nybörjarkurs i crawl. Till en början var jag lite skeptisk och tänkte att jag kan säkert googla hur jag ska simma. Tack och lov tillät jag inte mig att enbart googla utan ägnade fyra tisdagskvällar åt att lära mig grunderna inom crawl. Jag hade aldrig crawlat tidigare så allt var nytt och efter första lektionen kände jag lite smått panik och funderade på varför jag anmält mig till Vansbro. Men efter fyra veckor med en lektion i veckan och två träningspass kunde jag faktiskt crawla mig igenom 500 meter. Med ytterligare några veckors träning fick jag in tekniken och distanscrawl var inte längre något problem. Problemet nu var farten och att jag enbart tränat i bassäng fram till maj. Men tack vare att jag började simma så pass lång tid innan Vansbrosimningen så gick det ganska snabbt att vänja sig vid att simma i öppet vatten. Tack och lov var det en fantastisk vår och mina tidiga morgnar uppe vid sjön var helt underbara.

 

BloggSå vart vill jag komma med det jag skrivit? Jo, för att få en sån skön upplevelse som möjligt på själva tävlingsdagen så är det viktigt med träning och vattenvana inför loppet. Har du anmält dig eller ska du anmäla sig så är det god idé att börja simma redan nu. Ska du göra klassikern så kanske det är andra lopp före, men försök att få in simning som en variation till övrig träning. Du kanske inte ska lägga ditt största fokus på simning nu om du ska åka Vasaloppet i mars. Det kanske är så att simningen ska vara något slags återhämtningspass? Oavsett så kommer det gynna dig om du har vattenvana när du väl börjar fokusera på simträningen. För min del handlar det om att försöka simma 60 minuter varannan vecka fram tills efter jul då jag ska hålla ögonen öppna för en fortsättningskurs i crawl.

 

Vansbrosimningen

[wp-svg-icons icon=”screen” wrap=”i”] [wp-svg-icons icon=”facebook-3″ wrap=”i”] [wp-svg-icons icon=”instagram” wrap=”i”]