Ambassadörer

Vansbrosimningen

Vansbrosimningens ambassadörer

Vansbrosimningens ambassadörer har koppling till Vansbro på ett eller annat sätt, antingen som idrottsprofiler från Vansbro kommun eller aktiv inom simning/triathlon. Ambassadörsskapet innebär en stor portion engagemang, positivism och viljan att dela med sig av sina egna erfarenheter och inspirera till ett aktivare liv!


Anders OlssonAnders Olsson

Det är inte för inte Anders Olsson kallas ”Järnmannen”. Han har exempelvis genomfört Iron Man, är flerfaldig VM- och Paralympics medaljör och så sent som ifjol simmade han Wild Water Challenge utmaningen, det vill säga hela Klarälven på 12 dagar. Anders har gång efter annan visat järnvilja och bevisat för sig och andra att det går att klara av mer än man tror. Efter en rad misslyckade operationer och slutligen en ödesdiger operation 1997, blev Anders förlamad i båda benen. Det skulle ta sju år innan livet började återvända. Han slutade ta medicin och började träna istället. Vändningen kom på Vansbrosimningen 2002. Då förstod han att simning gjorde honom gott.

  


VansbrosimningenAnnie Thorén

Annie Thorén är första triathleten som blir ambassadör för Vansbrosimningen. Rötterna har hon dock i simningen och trots unga år deltagit i flera ”Vansbrosimningar” och en rad framskjutna placeringar. Sedan en tid tillbaka är hon triathlet på heltid och med sikte på att nå världseliten. Bland meriterna finns vinster i Vansbro Tjejsim, Stockholm Vattenfall Triathlon, Stockholm Aquathlon (5000 m sim – 21 km löp) och en 9:e plats i  ITU Långdistans VM. Kuriosa är att Annie är nuvarande rekordhållare för Tjejklassikern.