fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

5 tips inför ditt deltagande i Vansbro

Det kan kännas långt till öppet vatten-säsongen men det är alltid bra att börja förbereda sig i tid. Här kommer några tips inför ditt kommande deltagande:

1. Prova ut en våtdräkt i tid – Om du (precis som de flesta) vill använda våtdräkt så se till att köpa eller låna en som verkligen passar dig. En våtdräkt i rätt modell och storlek är väldigt viktigt för att du ska få en härlig upplevelse i Vansbro.

2. Prova våtdräkten i vattnet – Nu kanske det börjar bli lite väl kallt för att simma ute men prova gärna din våtdräkt i vattnet, oavsett om det är inom- eller utomhus.

3. Börja träna – Ju tidigare du börjar simma desto bättre. Men du tjänar även på att träna styrka. Här hittar du några övningar som stärker din kropp inför sommarens utmaning: Övningar för stabil simning

4. Boka boende – Vill du bo kvar i Vansbro i samband med ditt lopp? I Vansbro finns det ett begränsat antal platser så se till att boka i tid.

5. Så går loppet till – Har du aldrig deltagit i ett Vansbrolopp tidigare? Kolla in den här filmen så får du en uppfattning om hur det går till: Så går loppet till