fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

20 dagar till Vansbro Swimrun

Idag är det 20 dagar kvar till Vansbro Swimrun. Tävlingen introducerades förra året och blev direkt mycket uppskattad av både deltagare och publik.

 

Vad är Swimrun?

Swimrun tillhör inte något idrottsförbund så med andra ord finns det inga mästerskap. Däremot anordnas flera tävlingar runtom i Sverige och swimrun är en tävlingsform som växer sig starkare för varje år.

VansbrosimningenEtt viktigt redskap i swimrun är en elastisk lina, så kallad draglina som håller ihop de tävlande och gör att de kan hjälpas åt att dra varandra både på land och i vattnet. Andra vanliga hjälpmedel är paddlar och dolme.  All den utrustning som man ”checkar in” vid starten ska även vara med vid mål annars så blir man diskad. Växlingen mellan löpning och simning ska gå snabbt så därför behåller man skorna på under simningen så det är viktigt att välja skor som inte suger åt sig så mycket vatten och blir ”tunga” under löpningen. Våtdräkten behålls likaså på under löpningen.

En swimrundräkt har en dragkedja fram för att man lätt ska kunna öppna upp den under löpningen för att inte bli ”överhettad”. En annan viktig regel är att man inte får slänga skräp ute i naturen. Gör man det så blir man omedelbart diskad, en nog så viktigt punkt eftersom Vansbrosimningen sedan 2012 är ett miljömärkt event.

 


Om Vansbro Swimrun

Vansbro Swimrun

Vansbro Swimrun 2015

Vansbro Swimrun genomförs i en partävling (två tävlande) eller stafettlag (max sex tävlande). Totalt mäter distansen 18,1 km fördelat på tre sträckor med löpning 15,1 km och tre sträckor simning totalt 3 km. Start och mål är på Vansbrosimningens arena alldeles vid Västerdalälvens strand. Löpningen är förlagd i varierad terräng, från myrmark till grus och asfalt. Simsträckorna är i Vansbrosimningens 3-kilometersbana. De två första simsträckorna simmas medströms och den avslutande sträckan simmas motströms.

 


Anmälan

Onlineanmälan är öppen till och med tisdagen den 5 juli 2016. Anmälan kan göras på plats onsdagen den 6 juli i mån av plats.

[wp-svg-icons icon=”arrow-right-2″ wrap=”i”]Anmälan

 


Segrare 2015

Damer: Helén Lagerblad, Jonna Pettersson (Mor(a) och Dotter)

Herrar: Clas Björling, Tony Björling (Team 2XU)

Mixad: Jonas Hellberg, Anna Ohlsson (Lill-Roffe)

Stafett: Marcus Berndt, David Frisk, Emelie Bröms
Anders Forsén, Anna von Essen, Anders Holmberg (Vasaloppet)