fbpx
  • 20.4° Lufttemperatur
  • 16.9° Västerdalälven
  • 17.1° Vanån

Elit- och seedade grupper

Inställt 2021

Anmäl dig till #homeedition2021
Bankarta
Tävlingsregler
Bokningsvillkor
Seedning
Deltagaravgifter

Elit och seedningsgrupperna som skulle ha tävlat i Augusti ställs likt de andra loppen under Vansbrosimningen in under 2021. Läs mer om varför vi ställer in här.

2021 kommer elit- och seedningsgrupperna i Vansbrosimningen och Vansbro Tjejsim att flyttas från den traditionella Vansbrosimningshelgen till helgen v.33, 20-21 augusti. Anledningarna till detta är flera. I vår strävan att skapa möjlighet att hålla avstånd måste vi sprida ut våra lopp på fler tävlingsdagar. Vi undviker dessutom att krocka med SM-tävlingarna i bassängsimning, vilket vi vanligtvis brukar. I och med flytten av elitloppen kommer du som är mer tävlingsinriktad dessutom få hela sommaren på dig att träna och delta i några av våra officiella seedningslopp.

Masters SM

För att kunna delta i Masters SM måste du vara anmäld i startgruppen som heter Masters SM Herr/Dam. Starten i master SM kommer ske samtidigt som elitklassernas start.

Är du idag anmäld i annan startgrupp den 21 augusti ska du kontakta oss på info@vansbrosimningen.se så hjälper vi dig med flytt till startgruppen Masters SM. För att delta i Masters SM måste du vara medlem i en svensk simförening och ha en tävlingslicens för öppet vatten. Kontakta din simförening för mer information hur du löser en tävlingslicens för öppet vatten.

Obs! Som masterssimmare kommer du ingå dels i Masters SM egna resultatlista men  även i Vansbrosimningens sammanlagda resultatlista.

Vansbro Kortsim utökas med tävlingsklass

Tävlingsklassen i Vansbro Halvsim utgår medan Vansbro Kortsim utökas med tävlingsklass för herrar och ungdomar.

– De två första traditionella helgerna i juli vill vi manifestera motionsidrottande, folkhälsa och simkunnighet. De simmare som är fokuserade på resultat och tid kommer få sitt lystmäte den 20-21 augusti då vi kommer kora vinnare i det traditionella Vansbrosimningen tjej- & kortsim, säger Tomas Viker.

Loppen den 20-21 augusti räknas också in i En Svensk Klassiker.

Vansbro Tjejsim 20 augusti

Start

17:30

Max deltagare

100

Vansbro Kortsim 20 augusti

Endast för herrar

Start

17:45

Max deltagare

400

Vansbrosimningen 21 augusti

Första start

12:00

Max deltagare

1280

Vansbro Ungdomssim och Vansbrosimningen ungdomsklass

Som ungdom, 10-16 år, kan du tävla i Vansbro Ungdomssim den 20 augusti. Du kan även delta i ungdomsklassen i Vansbrosimningen 3km den 21 augusti.

Läs mer

Nyheter, inspiration & Tips