fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

10:e gången för Vansbro Halvsim

vansbrosimningn

Anton Björck-Teuscher blev historisk och tog en trippel med seger i Halvsim, Vansbrosimningen (delad seger) och Kortsim 2015.

Vansbro Halvsim simmas för tionde gången i år. Premiäråret 2007 deltog 184 simmare och idag är närmare 1400 deltagare anmälda. 10 simmare har simmat alla tidigare upplagor. Flest segrar har Anton Björck Teuscher, med tre vinster de tre senaste åren. Han innehar även den snabbaste tiden i loppet med 16.28 minuter från 2014. Vid ett tillfälle har segraren varit en kvinna och det genom Åsa Annerstedt, år 2009. Åsa berättar om segern:

– Ja, jag var chockad av att vinna det och jag minns att jag vann en herrcykel, superfin. Nästa år vann en kille en damcykel. Haha! Klockrent!

Vansbro Halvsim är simmarhelgens tredje största lopp och nytt för i år är att Vansbro Halvsim har en officiell herr- och damklass i elittävlingen, som tidigare har varit en rak tävling utan klasser.

Första start är klockan 14.00 och sker gruppvis från stranden vid Jofsen. Efter 500 meter i Vanån svänger loppet in i Västerdalälven och sista kilometern simmas motströms. Publiken kan då följa simmarna från strandpromenaden längs Västerdalälven in mot mål.


[wp-svg-icons icon=”arrow-right-2″ wrap=”i”] Sök anmälda