fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

2015 Chengdu ITU Triathlon World Cup

Jag kör oftast Europacuper, men ibland får jag plats på en Världscup eller till och med en VM-deltävling. Oftast hamnar jag av någon oförklarlig anledning på de tävlingar där OS-stjärnorna finns med. Min första världscup var i spanska Banyoles 2012, där mötte jag Gwen Jorgensen (överlägsen i världen just nu), Erin Densham (3:a på OS) och Andrea Hewitt (den jämnaste kvinnliga triathleten under de senaste 10 åren).

ITUtriathlon

I år funderade jag länge på om jag skulle våga mig på en Världscup, jag ligger trots allt väldigt långt efter de bästa. Men jag valde Chengdu i Kina. Den ligger helgen innan VM-deltävlingen i Yokohama och stjärnorna kan ”ju” inte köra två tuffa tävlingar helgerna efter varandra. Alltså var mina chanser stora att komma med på startlistan. Sedan brukar tävlingarna i Asien vara ”lättare” än de i Europa och en tredje detalj: Kina – vem vill inte resa till detta land?!

Men så släpptes startlistan den 7 april, ca en månad innan tävlingen (tävlingen går den 9 maj) och vad är det jag ser? Väldigt många som kör VM-serien är anmälda… Här finns Gwen Jorgensen, Andrea Hewitt och en hel drös av alla andra som kör VM-serien och som slåss om OS-platserna. Det värsta är att jag inte tog mig in på startlistan… än.

Nu är det ju lite speciellt med ITU pointlist och dess tävlingar. Som land kan man anmäla sina stjärnor och sedan byta ut athleten. Sverige skulle alltså kunna anmäla Lisa Nordén och sedan byta ut hennes namn till mitt. Så gjorde vi ofta när jag var helt poänglös. Men nu har jag ju skrapat ihop lite poäng så jag borde klara mig.

Men just nu står jag alltså på en reservlista…

Spännande att se om jag kommer starta i Kina eller inte. Jag kommer i alla fall åka dit då flyget är bokat och jag faktiskt vill se detta magiska land.

Fortsättning följer…

 
Åsa Annerstedt